Du är bäst nu men du var bättre förr

Nu börjar det dra sig mot dagens slut och jag ska precis sova, måste läsa lite till svenska provet imorgon så att jag kan det, och måste ju även vara pigg till imorgon då jag är riktigt taggad, måste även bestämma kläder till mig själv imorgon bitti.. :s
Men nu ska jag stänga datorn och sussa!

Klar för start!

Har inte så jättemycket kvar att fixa ikväll, har duschat Malle, putsat stövlar - grimma - sadel + sadelgjord - träns + martingal, tagit fram transportskydd, skrittat runt området på Malle, tagit fram allt annat som ska med imorgon och sedan slutligen packat in det mesta i backluckan på bilen.. Sen har mamma även satt på dragkroken på bilen så imorgon blir det inte så jättemycket att göra, slutar ju vid 2 och vi skulle egentligen helst åkt då men vi åker halv 3 istället, eller när vi är klara sticker vi liksom, så alltså så fort som möjligt!
Skrittade iallafall ut idag med Sofia - Ariel, Anna - Thor och Frida - Gwen vi skrittade en sväng runt området, tog kanske 35 minuter.
Mamma hade mockat och gjort hö när Malles tänder fixades imorse så det var supersnällt av henne!
Men nu måste jag iallafall gå, vi hörs imorgon i skolan :)
Puss och Gonatt ♥
Ponnykärlek ♥

Dagens planer

Godmorgon bloggläsare! :)
Idag har jag sjukt mycket och göra så blir antagligen inte så värst mycket bloggning, imorgon är det ju Pay and Jump så har massa att förbereda.
8:00 - 14:30  Skolan ✔
15:00 -  Skritta ut på Malle själv?
16:00 - Putsa! Sadel - Träns - Mina stövlar - Lädergrimman - Martingal och massa mer!
17:00 - Bada Malle, han är så sjukt smutsig och dammet syns verkligen på halsen speciellt, dessutom så var det galet längesen jag tvätta honom, då behöver vi ju antagligen inte tvätta honom till lagtävlingen.
17:30 Mocka
17:50 - Göra hö
18:00 - Byta om - Åka hem och plugga halva kvällen.. Har svenska prov imorgon -,-

Sen måste jag även plocka fram tvättade ridbyxor och liknande.
Så har väldigt mycket att göra denna dag men snart har jag iallafall klarat av skoldagen och det är skönt, jag har varit superseg i huvet idag och nu har vi bara mentor kvar! FIKA blir det! :D

Har precis suttit och redigerat lite bilder på i Söndags så här kommer lite bilder, ni kan ha sett någon av dom, fast då inte redigerade!



Sötare ponny får man leta efter! ♥

Hörs ikväll! :)


Dagens ridpass - Malle

Lite halvdålig uppdatering idag, men ni har ju iallafall fått veta läget.
Men red iallafall lite dressyr idag i ridhuset! I början var han jättestel, springig men tog inte alls handen eller skänkeln utan bara sprang, skritten var värst då var det verkligen som en stel pinne, dock har jag inte ridit igenom honom alls denna vecka för att jag helt enkelt inte kunnat, måste verkligen se till att göra det till lagtävlingen så att han är mjuk och fin då, det var så svårt att jobba honom riktigt mycket då jag ju var tvungen att kämpa så mycket, men har en plan till nästa ridpass iallafall och ska leta upp lite övningar till då också så att jag kan få ner honom och att han inte ska se ut som en springande giraff..
Försökte iaf flytta honom lite för skänkeln och så, funkade inte så bra, han vart som en ostbåge och eftersom att han inte tog den skänkeln som skulle få honom att inte böja sig för mycket så vart det bara pannkaka..
Fick kämpa som skatan för att han skulle komma någon vart och försökte lyda dom tipsen som Marianne gav mig för nån vecka sen, som var riktigt bra men nu vet jag iallafall vad jag måste lägga till för att få honom mer böjlig och det är mer ställning och böjning, serpentiner och mycket varvbyten så att han får känna på olika tygeltag och sånt. Nu när jag skriver det blir jag faktiskt väldigt taggad på att dressyra, haha.
Mot slutet.. efter många långa diskussioner så kom han ner i form och började arbeta riktigt bra, han kändes fortfarande lite trög och tog inte riktigt allt som jag ville men jämför man med hur det var när vi började är jag mycket nöjd!
Duktiga killen, gud alltså.. Han är inte lätt när han är på sånt humör han var på idag, haha, men han var fin ponniii i slutet, så hyffsat nöjd ändå, alla har ju dåliga och bra dagar! :)

Imorgon ska vi iallafall skritta ut en sväng i skogen vid båtis så att han får blir lite mjuk i benen till på Fredag, ska även fixa allt till på fredag imorgon, så får väldigt mycket att göra, men taggad till på fredag iallafall, Pay and Jump på Runsten, tagga taggA! :)
Men nu måste jag iaf sova, är galet trött, lååång dag, och längre blir det imorgon med allt som måste fixas, smörja, bada Malle och massa annat!
Måste även anmäla mig imorgon, haha, ifall mamma kommer kunna skjutsa mig, det är inte helt säkert än, men hoppas VERKLIGEN på det!
Nu måste jag verkligen sova, så sov gott!
Gonatt ♥
Lertiderna är här? Svar: JA! :D

Nu funkar det!

Blev lite orolig när jag inte kunde se bloggen var jag än tryckte.. Trodde först nån hade hackat sig in på mitt konto och tagit bort den men nee då, den fanns där, precis som vanligt och jag kunde blogga som vanligt också.
Konstigt, konstigt.. Men blogg.se har ju sina ideér ibland, visst? ;)
Men men, skönt att det funkar igen iallafall!
SUPER!

Är det så för er också?

Tjenare mannen! :D
Jag måste bara fråga.. Ser ni min blogg när ni öppnar den, isåfall kan ni ju kommentera för jag kan inte se den, vet inte vad det är men jaa...
Vi får väl se, hoppas ni ser detta då, haha! ;)
Så kommentera om det är så att ni kan se sidan då!
Den vill verkligen inte för mig..


Ingen bloggning igår..

Jag kom hem jättesent igår för att jag kunde inte ta på Mallen.. Han fick en stöt varje gång jag tog vid honom, stackars mallse då.. Han försökte pussa mig och då fick han en stöt, lille sötnosen!
Men iallafall har jag fått lite tips av min NO lärare nu, haha hon kunde faktiskt förklara varför det vart elektriskt! Så nu hoppas vi att det hjälper!
Men ikväll lovar jag att det blir bättre, måste plugga Idrott och Spanska men kommer nog hem hyffsat tidigt så då hinner jag med.
Nu ska precis ha slöjd.. eller vi är i bildsalen, haha.
Nu måste jag kila..

Haha, Tjenare igen, han aldrig publicera inlägget innan jag gick in på slöjden så gör det nu istället, haha.. Nu ska jag iallafall ha matte, sen slutar jag! (y)
Ska rida ut idag om jag nu kan röra Malle, det återstår att se.
Puss ♥

ÄLSKAR bilden!

VARNING! FÖR GAALNA HEESTAR









Lite kaxig!
Sötare får man leta efter! ♥

Nu ska jag dejta kudden!

Japp! Ska sova nu så jag orkar upp imorgon.
Sen har jag bråttom inför Fredag då det är Pay and Jump också så har mycket att stå i nu, speciellt på Torsdag så då kan ni inte räkna med bra uppdatering inte!
Men ni får iallafall lite smakprov från fotograferingen idag nu så blir det mer imorgon!
Puss och Gonatt!



Malle var gaalen! Haha, det blev några bilder iallafall!

What are you whaiting for? Take a bit of my heart tonight!

Hej på er! Förlåt för lite dålig uppdatering idag men har varit i stallet rätt länge och sen har jag väl helt enkelt inte orkat? Men nu iallafall har jag all tid i världen, eller måste kanske plugga men har ändå inga grejer så det blir ju sjukt svårt.. ;)
När jag kom till stallet gick jag ner till hagen för att hämta Malle, fotade även massor när jag var där nere, Malle och hans kompisar var jättebusiga och så, ni får se bilder om en stund när jag laddat över dom till datan.
Sen hämtade jag iallafall med mig Malle in när han hade busat klart, vart även MÅNGA bilder.
Sen fixade mamma och min mormor med Malle, knallade bara runt lite random i stallet sen, haha gjorde inte så mycket alls, tog ännu mer foton och sen kikade jag på när några vänner hade markarbete för Mia, duktiga!
Sen gjorde jag hö åt Malle som inte mamma hade gjort och fixade till lite i stallet, sen åkte jag med Frida till backen vid mig och gick därifrån, dom håller ju på och bygger där just nu..
Men gick iallafall hem och sitter nu här eller har ju ätit och fixat lite och så men annars har jag bara suttit här, framför datan.. :P
Tänkte ladda över lite bilder nu och sen gå och lägga mig, måste upp och duscha imorgon innan skolan så då måste jag gå upp fett tidigt för att hitta.. ;)
Men ni får vänta på bilder, men snart får ni dom, oredigerade fast inte alla!

Ponny = Kärlek ♥

Orkar inte skriva..


Så har förberätt ett litet inlägg till er om dagens ridpass istället, haha ser för hemsk ut men det går ni stå ut med!
Ni kan ju blunda om ni vill? ;)


"Hej bloggen.." Det lät fett töntigt, hahaha :p
Puss ♥

Här kommer videon jag lovade..

Har man lovat så har man det.. Det ser inte så bra ut, eller jag sitter ju som en kratta!
Malle var fin bitvis under det ridpasset, men det är detta vi jobbar med mest för tillfället att hitta honom mer, kom gärna med kritik, positiv och negativ!
Haha, kunde inte ta bort ljudet så det är Mariannes röst i bakrunden, om ni undrar vad det är som låter.. ;)


Såå, där har ni den, kommentera! :)
Pöss och Kräm! ♥

Du är kung ♥




Du är och kommer föralltid vara BARA min! ♥

TIDEN ÄR SEG SOM KOLA!


Godmorgon på er alla! :)
Sitter just nu och väntar på skjuts från Ida som kommer om 1 kvart eller 1 halvtimme, det får vi helt enkelt se.. Sitter och kollar lite på Hööks hemsida, måste beställa hem eller åka och köpa transportskydd till Malle, dom vi har är inte så bra!
Måste även ha ett till täcke.
Så det kikar jag lite på.
Dessa grejer vill jag klicka hem!



KOMMER SOMNA VID DATAN..

Filmen kommer upp imorgon dp min datan laggade sönder för några sekunder sen så allt avbröts, men har gjort filmen det återstår bara att få upp den på VideofyMe, men det gör jag imorgon!  För nu känner jag att jag lider av sömnbrist!
Bilderna är print screenade från filmen!



SNART KOMMER FILM...

Hallå allesammans! Hoppas ni har och har haft en riktigt trevlig Fredagkväll för det har jag!
Håller iallafall på och fixar en film i iMovie från när jag red i Söndags tror jag att det var, den kommer upp här ikväll eller imorgon, det beror på hur snabb min data är.. Så förbered er, snart kommer film, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur? :)
Här kommer lite smakprov från samma ridpass:


trött heezt!

Some pictures




Alla bilder är tagna i Söndags. Älskade ponny!







You have made my life complete and I love you so! ♥

Dagens ridpass - Uteritt (galet kan jag lova..)



Jaaa, som rubriken lyder var dagens ridpass MYCKET rörigt och gaaalet som tusan!
Först red vi runt sandtaget, red med Saga - ChokladPojken, Emma - Bella och Johanna - Camaro, det gick väl bra tills vi kom till AMA och Mias hus, där fick typ Boyen spunk och muppade sig lite sen löjlade sig ponnisarna för vi mötte Johanna och Quatro, haha efter det blev typ hestarna helt vilda, vi travade lite där det gick och sen när vi kom till sandtaget skulle vi se om det gick att rida lite mer där volten brukar vara men icke.. Där var underlaget helt pissdåligt så vi fortsatte, sen när vi skulle skritta iväg precis får typ Boyen damp och hoppar runt där på bakbenen.. :S
Men vi fortsätter och travar och galopperar lite på vägen tillbaka, sen bestämmer vi oss för att jag ska rida mot båtis och trava och galoppera lite på vägen där bredvid, haha det gick ju asbra.. (Nu kommer det roliga, hahahaha) Jaa, när vi ska gå mot båtis efter Andreas hur ungefär så galopperar vi där det inte är någon snö och det var bra underlag, därför släpper jag på Malle lite så att han får galoppera, nä.. Vad tror ni att han gör då? Jo, han drar ner huvet och skjuter upp ryggen så mycket han kan och då flyger jag i luften, hahaha och såfort jag kommer på fötterna börjar jag aaaaasgarva, jag skojar inte, jag var typ asnära att bli trampad av både Malle och Boyen men haha, lika glad för det är jag! Men snälla Saga sitter iallafall av eftersom att hon hade sadel, haha glömde säga att jag red barbacka, hehe. Så hon slänger upp mig igen och vi galopperar hästarna två streckor på vägen bredvid båtis och sen travar vi två som avslut, haha där ska vi inte nämna vad som hände.. hehe. Men det var iallafall en totalt GALEN uteritt som måste göras om, det var sjukt kul och min sötponni är så sjukt söt när han bockar, haha det går verkligen inte att sitta kvar, näst intill omöjligt! Han har gjort det med mig TVÅ gånger nu, haha så söt han är.
Sen gav vi iallafall upp och skrittade hem och alla var glada och nöjda! :)
Mockade innan jag red så när jag kom tillbaka borstade jag av Malle och sen gjorde jag hö, gick sedan ner till ridskolan och kollade på hoppgruppen en stund, haha orkar inte ta med allt i detalj om allt jag gjorde.. ;)
Men sen åkte jag iallafall hem med Hanna och nu sitter jag här hemma och har ganska nyligen ätit, imorgon ska jag rida Malle på lektionen får se om han är trött från idag men hoppas och tror inte det, han verkade ha mycket krut kvar idag även när vi skrittade hem, haha.
Nu ska jag kika lite mer på Let's dance!
Puss och Kram!

Bilden är från ca 2 veckor sen då Sofia var med och fotade på båtis, ser ni hur mycket snö det var eller? :P


Två ponnysar på äventyr!

Okej, han ju inte berätta om om ridpasset igår så gör det nu istället! Red iallafall upp till norra med Frida - Gwen, där bestämde vi oss för att rida ett varv på travbanan, underlaget var inte superbra men det funkade bitvis och på vissa ställen var det faktiskt helt borta, lite lerigt men ändå kändes det helt konstigt att faktiskt rida ut på något annat än snö!
Malle var iallafall galet taggad och jag med, eller haha, ville inte släppa iväg honom för mycket då han typ skulle gått omkull då, men när all snö försvinner därifrån kommer jag racea galet igen, är så galet taggad inför det!
Idag rider jag iallafall ut, ska försöka hitta något ställe att trava på, annars ska vi väl mest skritta, har Malle på lektionen på Lördag så han får ta det lite lugnt, det står nämligen trav & galopp bommar, det blir spännande, vet nämligen kanske övningen!
Tar 2 bussen ut idag så bloggar antagligen när jag kommer hem vid 8 ungefär.
Men ni får ha det bäst sålänge, så hörs vi!

Haha, ignorera nacken den är klippt nu.. (a)

It's a beautiful day!

Hej på er! Sitter i skolan och ska förbereda lite tidinställda inlägg åt er, får hoppas att Sofia snart fixar min header för nu ser det ju inte klokt ut.. Men tänkte byta lite färg på den ofta så att det inte blir så tråkigt! :)
Men har en fråga till er läsare.
Vad vill ni läsa om? Skulle vara kul med lite förslag om ni förstår.
Så kom med förslag nu, har lite idé brist..
Nej, nu måste jag fixa inlägg till er så ni har något att göra! ;)
Tjing!

Sötaste bebisen! ♥

Presentation av MARSHMALLOW OX!

Hej igen!
Nu tänkte jag göra en liten presentation av min ponny Marshmallow Ox.
Han kallas Malle och är 147/148 cm i manken kommer inte riktigt ihåg..
Detta är världens goaste ponny, han stöttar en, peppar en och gör det han kan för att göra mig nöjd!
Malle har står på Värmdö Ridklubb - Evlinge och har stått där sedan 10 April 2010, har alltså ganska precis haft honom i ett år.
Vi är med i vårat ponnylag på Värmdö ridklubb i hoppning och i April är våran första lagtävling, pirrigt!
Innan Malle kom till mig ägdes han av Elvira i Jönköping, därför ganska långt bort, hon startade honom i LA, men tidigare ägare i 120 hoppning tror jag.
Han blev valack när han var ganska gammal och har tre avkommor!
Malle är en renrasig arab men har inte så mycket arab " i sig" om man säger så, han har inte riktigt temperamentet som en arab, men det är nog bara bra för det han har räcker gott och väl när det väl kommer fram, haha. Springer riktigt snabbt och har stegen som en arab, svansen också, haha, speciellt när han får galoppera foooooooort, fort!
Som högst har jag och Malle hoppat 115 - 120 haha, eller om man ska vara exakt 118, enligt Jessica.
Vad finns mer att säga om denna underbara varelse?
Han får mig alltid på bra humör och han är en häst som ingen kan motstå, alla i stallet dras åt hans söthet och jag med!
Detta är världens vackraste och underbaraste ponni någonsin och han har den allra största platsen i mitt hjärta och kommer alltid att ha!
En speciell ponny är han!

Hans pappa heter  Milkshake OX och mamman heter Biatka, två superfina araber med världens finaste son, har inga bilder på dom men vill gärna ha så ska nog försöka söka upp lite och se om jag kan hitta dom.

Malles förra ägare tävlade mycket på Malle som ni kanske förstår eftersom att hon tävlade LA, mitt mål med Malle är att jag ska kunna tävla en LB och sen kanske försöka hoppa en 110 bana på träning, men det vet man ju aldrig. Ska också försöka komma ut och tävla lite dressyr men då inte med lag, som det ser ut nu iallafall, känner att det inte går superbra för tillfället eller ligger någonstans i mitten, att det går dåligt i början men mot slutet går det superbra, så ska nog rida snart för Marianne hoppas jag på!
Men mer om Malle får ni veta i andra inlägg lite då och då om ni förstår.
Nu måste jag plugga, har asmycket kom jag på :P
Tjing!

You are my only, you won't be lonely even if the sky is falling down ♥


Presentation av MIG

Hejsan Hoppsan i lingonskogen!
Jag heter Maria Nilsson och är en riktigt sprallig och glad person för det mesta.
På dagarna är jag i skolan och efter skolan är jag nästan alltid i stallet hos min ponny som heter Marshmallow OX fast han kallas alltid för "Malle", våran inriktining är hoppning men rider också dressyr, men varken jag eller Malle tycker att det är roligast, vi ska dessutom vara med i hoppallsvenskan för ponny div III så det taggar vi inför, första omgången är den 10 April, samma dag har jag haft Malle i precis ett år så det är speciellt! :)
I den här bloggen kommer jag skriva om våra tävlingar med laget och individuellt, om träningar och även vardag.
Vad finns det mer att säga?

Har även en annan blogg där ni kan läsa om min vardag, och kommentera gärna!http://mizzez.blogg.se
På dagarna är jag i skolan.. Nej, det ar jag ju redan skrivit..
Men nu ska jag berätta lite mer om min ponny i ett annat inlägg!
Någon frivillig som vill fixa header? :)
Puss och Kram / Maria ♥


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0