Valborg - Sjöliden

Hallå där!
Var precis nere vid sjöliden och kollade lite på majbrasan, riktigt mysigt faktiskt, promenerade vägen dit och tillbaka med mamma och pappa och tog med oss Astrid!

En riktig promenad vart det verkligen och riktigt fina fotomotiv kunde jag hitta där nere, tycker verkligen att det är fint där, hoppas att jag kan ta en promenad med Astrid nästa helg eller om jag hinner imorgon dit ner och fota litegrann, superfint är det!
Här får ni lite av bilderna jag tog.







Ut och fånga ögonblick, sen stallet igen

Nu tänkte jag gå ut och fota lite närbilder på fina blommor med mera, så fint nu när våren kommit så då ska jag gå en liten promenad och fånga lite ögonblick till er som jag sen kan visa!
Sen ska jag nog äta middag.. Men efter det ska jag faktiskt åka ut till stallet igen, ska kolla att Malles stallbandage sitter som dom ska, ifall dom gör det blir det ju bara att åka hem igen men om dom inte sitter ordentligt får jag linda om dom, men som sagt.. det gör jag efter middagen.

Nu ska jag fånga ögonblick - fotografera!


Bild lånad från google.se!

Man är ju ren efter en låång dag?

Jaa, ni ser ju fläckarna på byxorna, det är typ kaffe och nått mer, termosen läckte när jag skulle hälla upp det åt mamma, haha men den andra fläcken vet jag inte riktigt vad den kom ifrån men ni kan ju tänka bort det, haha så såg jag iallafall ut idag! :)


På fyra ben går den som jag gillar allra mest, gillar, gillar, gillar allra mest ♥

Tjenare!
Kom ganska precis hem från tävlingen idag och det gick hur bra som helst, vi har aldrig haft ett sånt bra flyt i en bana förut, verkligen!
Malle var lite stel i början på framridningen och han kändes nästan ofräsch, men jag bad mamma kolla och hon såg inget, men efter ett tag och lite galopp och släppte han ganska ordentligt och blev riktigt fin faktiskt, hade ganska mycket tid på mig på framridningen så jobbade lite med att han skulle släppa lite mer i sidorna och tycker faktiskt att jag lyckades ganska bra!
Sen hoppade vi fram och vi hade ett bra flyt redan från början, kom lite trångt på räcket någon gång men sen gick det bra!
Oxern och allt flöt också på.
Han gjorde även ett bocksprång efter andra gången jag hoppade oxern, haha så söt han är, det var nästan lite svårt at hålla sig kvar men jag skrattade bara, haha han är ju bara för charmig!

Väl inne på banan gick det helt super duper bra, Malle sprang iväg lite innan jag hade börjat men det var liksom inte okontrollerat.
Allt flöt på bra tills vi kom till 6:an, det var en jättekonstig sväng efter 5:an och när jag hade hoppat den glömde jag nästan att jag skulle svänga så kom på det i sista sekund, som tur var hoppade Malle ändå snäll som han är, så duktig!
Sen flöt allt på bra, blev lite vingligt på sista hindret men det är inget vi bryr oss om, det var 3 gången vi var ute och faktiskt bara andra gången på riktig tävling, första var ju faktiskt PaY.. ;)
Men jag är supernöjd och det tror jag Malle också var.
Svampade honom efter och sen betade jag honom en stund, det var superfina slätter att beta på!

Och jag tycker faktiskt att hela ridanläggningen var skitfin! Superbra ordnat och det var verkligen bra orgaiserat och ordning på allt, det var inte så svårt att missa när man skulle in på typ framhoppning och sånt.
Ett stort plus!!

Har dock inte orkat ladda över bilderna från kameran än men ska ändå gå ut och fota nu så när jag kommer tillbaka laddar jag över alla samtidigt, har gjort en bild på den svåra svängen iaf. :)


Ungefär så red jag, haha men vi lyckades ju komma felfritt! :D

Nu vart klockan mycket..

Så ska faktiskt gå och lägga mig nu, ska ju upp super tidigt imorgon, vid 5 om jag inte tagit fel på tiden helt ;)

Har iallafall putsat allting som ska med imorgon och Malle fick en ordentlig rykt genomgång, det såg ut som att han tyckte det var mysigt!
Vi åker ganska tidigt imorgon och vet inte riktigt när jag kommer hem, men kanske uppdaterar från mobilen nån gång men det vet jag inte riktigt så om jag inte gör det hörs vi imorgon eftermiddag/kväll.
Nu måste jag sova! :)

Gonatt!


Lilla lotta!

Mallemallse

Tänkte nu berätta om gårdagens ridpass eftersom att jag inte han igår.
Red först ut en sväng, skrittade runt grindstugehagen vilket tog runt 20 minuter, sen red jag på den lilla volten som ligger precis bredvid den stora.

Då jag trodde att det var onsdag (det var torsdag) därför tänkte jag att jag kunde rida igenom honom ordentligen då, sen skritta ut dagen efter (som jag trodde var torsdag) och sen kolla av honom bara och rida lite lätt på fredag (som är idag då..) eftersom att jag imorgon tävlar..
Och jag hade ju tagit lite fel på dagarna så red igenom honom igår och efter ridpasset kom jag på att jag inte skulle ridit lika "hårt" som jag gjorde, men jag löser det på det sättet att han får vila idag (promenerar och betar honom)  istället, men eftersom att jag bara ska hoppa en klass tror jag att det kommer funka ändå.

Men till ridpasset igen då!
Malle var lite stel i början men över förväntan lyssnade han fint redan från början och gick inte som en vandrande pinne, duktig var han! Jobbade lite med att han skulle lyssna på mina hjälper då han inte tog skänkeln från början men även att jag skulle slappna av lite mer i mina knän, alltså det som Mirre vad på mig med i Onsdags ;)
Efter en stund släppte han i alla fall och blev finfin, SÅ härligt när han bär sig själv, suuper!
Men mot slutet blev han nog lite trött för då började han bråka lite igen och kasta med huvudet, spänner sig under halsen och blir bara allmänt jobbig, så då fick jag typ börja om från början men han kom ner igen efter en stund och när både jag och han var nöjda slutade vi med en skrittrunda till båtis och tillbaka med Saga - Polar, mys!

Idag ska jag fixa allt till tävlingen imorgon och även åka till nyöppnade HÖÖÖKS, ska kika på lite grejer till imorgon, lite till transporten, lite till Malle och lite till mig, vi får se vad dom har att bjuda på om man säger så.. ;)

Malle ska få beta och gå en liten promenad senare idag och jag ska fixa allt, smörja allt och göra rent allting till tävlingen, ska även kolla upp när det början också, haha, det är ju bra att ha koll på!




GOD MORGON

Tänkte bara säga "hej" nu på morgonkvisten ;)

Sitter i skolan för tillfället och har snart spanska..
Så vi hörs senare, puss



Malle är bäst, ingen protest!

Skriver mer imorgon om t.ex ridpasset och så, har nämligen pluggat NO fram tills nu och nu måste jag verkligen sova!
Så därför skriver jag mer imorgon, i skolan!

Ska även fixa allt inför tävlingen (på lördag) imorgon så fotar allt jag gör när jag förbereder antagligen så får ni veta + bilder, men nu somnar jag snart framför datorn.. ;)

Gonatt!


Världens gulligaste ponny!

Med och tävlar om ett ursnyggt schabrak på ridersjumping.blogg.se!




Klicka på länken för att komma till tävlingen - http://ridersjumping.blogg.se/2011/april/bloggtavling-1.html?_tmp=8b570af55769fdae7093bdc99bbeb138541fa5ce
Sponsrad av: http://www.sadel.se/


Läxor är ett brott!

Hejsan Hejsan!
Tänkte ju vara med och fixa till ridbanan idag i stallet, men det blev inte riktigt som jag tänkt på den biten..
Kom på att jag hade jätte mycket plugg och sånt, hade även cykeln där och eftersom att städningen slutade vid 9 hade jag kommit hem typ halv 10 och suttit mig och pluggat, fast nej! Jag strök mig helt enkelt och cyklade hem ungefär vid 7 istället.
Nu ska jag precis sätta mig och plugga NO för hela slanten, ska nämligen vara klar med en typ "inlämningsuppgift" imorgon och har bara hunnit typ halva..

Ridpasset för dagen var inte heller så som jag egentligen tänkt det men jag tror det funkar ändå!
Berättar mer om det efter att jag har pluggat! :)


Drömtränaren enligt MIG!

Hejsan!
Tänkte nu skriva ett åsiktsinlägg om hur jag tycker att en riktigt bra och optimal tränare ska vara, typ hur den ska lära ut, om den bara ska vara seriös, eller om den också ska skoja och skratta lite när hästen är envis och liknande, när det bara går sådär dåligt och man blir arg, så kommer det lite skratt, vad tycker ni?

Min åsikt är i alla fall att en bra tränare ska ha roliga övningar, det är en av dom viktigaste punkterna enligt mig, om det är en tråkig övning blir det inte lika roligt att träna längre, men såklart ska också övningen vara bra och få hästen att bli mjuk och följsam.
Om det är en rolig övning tror jag också att det blir lättare att koncentrera sig.
En riktigt bra tränare ska kunna anpassa övningen efter hur eleven har kunskap, hur hög utbildningsnivå hästen har och liknande, även tycker jag att det är bra om tränaren frågar vad man vill göra, jobba med under ridpasset och vad man vill få ut av det!

I hoppningen kan det vara bra att fråga vad man ligger på för höjd, och vad man hoppar bekvämt på. Även fråga om hästen har någon gammal skada och hur högt den faktiskt får hoppa.
Om man är lite blyg mot nya tränare t.ex tror jag att det kan vara bra om tränaren har lite att fråga om hoppningen/dressyren och så, så att det bara är för ryttaren att svara.


Jag tycker även att det är bra om tränaren samlar gruppen lite då och då och pratar om hur hästarna känns, hur man kan förbättra det och varför man gör vissa saker, även hur den som tränar tycker att det ser ut, peppande och stärkande saker, även hur man kan göra saker bättre.

En tränare ska aldrig vara stressad tycker jag, han/hon ska inte ha bråttom till saker efter och liknande, han ska ha gått om tid att få hästen/ponnyn han tränar att gå så att ryttaren, hästen men även tränaren är nöjd med ekipagets utveckling och även berömma, ha tid för sånt och liknande saker!
Tips hur man kan fortsätta träna utan tränare och hur det ska gå framåt för ekipaget!

Jag tycker att tränaren ska peppa, stötta och komma med råd och tips för just det paret som dom tränar för tillfället och inte jämföra med andra par som har övat längre och liknande, kommentera att det finns dom som är bättre och sånt.. Om ni förstår vad jag menar?

Vad tycker ni? Hur ska den optimala tränaren uppföra sig, träna och liknande?

Kommentera med DIN åsikt! :)



Bilderna är från Hakingträningen påskhelgen!






Godnatt är det rätta ordet!

Jag har verkligen varit otroligt snabb idag om jag får säga det själv, dock för att mamma redan hade mockat och gjort hö till Malle när hon var ute samtidigt som Malle blev kollad av veterinären men ändå, har ändå hunnit med ganska mycket ändå.
Men nu är det äntligen dags att sova för natten, är faktiskt riktigt trött men det är ju viktigt med sömn, eller hur? :)
Godnatt på er! ♥


HAHAHAHA, den här bilden var verkligen otroligt rolig!! Haha, det som hände var i alla fall att Malle är ju så lydig så när jag bromsar lite för kraftigt i övergången så blir det galet skumpigt och det är nog det vi ser på bilden, haha!
Inte så vackert, men lite gulligt är det väl allt, haha? :D

Min bästa prins!

Malle var helt underbar idag, verkligen! Red ju som jag sa förrut för Mirre idag och Malle var först väldigt knepig och ville inte alls lyda eller så, fick jobba ett tag, kanske 20 minuter för att han skulle släppa, men sen var han super fin!

Började på vanliga volten (som faktiskt ska fixas med nytt material och sånt imorgon) och jobbade lite med att ställa honom och ha honom rakställd, lite blandade övningar, då var han fortfarande lite motstretig och jag red ju kanske inte så optilmalt..
Sen kom det en ridskolegrupp till volten och då gick vi över till den lilla volten på sidan av den stora.

Där blev han mycket finare, i början var han ju såklart fortfarande lite stel och så, men det är ju inte så konstigt eftersom att jag inte hittat honom rätt förrän nu.. Men efter kanske 5-10 minuter släppte han riktigt ordentligt och när han väl hade gjort det jobbade vi mycket med galoppfattningar och han gick verkligen som en klocka hela tiden efter det! Mirre visade exakt hur jag skulle göra när jag skulle få honom att jobba rätt och visade även hur lite jag behövde ta i tygeln för att han skulle förstå vad jag menade, super bra enligt mig då jag verkligen förstod!

Malle har även börjat få lite underhals (tror jag det hette..), han har i alla fall börjat bygga muskler under halsen istället för dom han ska bygga så att han blir stark där och därför blir det ju bara svårare och svårare att få honom att jobba rätt, och går inte han rätt blir det inte alls lika lätt att rida rätt, om ni förstår vad jag menar?
Därför måste jag alltså hitta honom nu, så som jag gjorde idag i stort sett varje pass så att han inte fortsätter bygga muskler på fel ställe och så att han bygger rätt muskler istället! Men om det går så bra som det gjorde idag resten av passen kommer det säkert bli jätte bra! :)

Veterinären har ju varit hos Malle idag och hon trodde att bölderna var "skav" av sadelgjorden, därför rekommenderade hon att jag skulle rida barbacka i ungefär en vecka och sen ska vi ha "tunnel" på gjorden ett tag så kommer det säkert bli bra igen, dessutom är det säkert bra om vi byter sadelgjord också eftersom att det var det som gjorde skavet. Men blir det inte bättre till på Fredag ska vi ringa tillbaka till veterinären så ska hon skriva intyg till tävlingen så ska vi inte vara med eftersom att det vore rent av taskigt mot Malle om han behöver gå och ha ont med skav på magen!

Är i alla fall super nöjd med Malle idag och imorgon tänkte jag att vi skulle ta det ganska lugnt ifall det blir tävling på lördag. Provade även på ett bett jag inte använd på ett bra tag nu och tycker att det verkade som att Malle trevs riktigt bra på det! :)

Haha, nu blev det MYCKET långt det här inlägget, ni kan väl kommentera om ni orkade läsa precis allt? :D







Vackert








hahaa, måste säga att malle och Maria är riktiga modeller dom!


detta var saga som skrev :DD

VIP registrerad på Hööks!

Hejsan svejsan!
Har precis registrerat mig på Hööks, butiken som öppnar här i Värmdö marknad imorgon, åker såklart dit redan då antagligen då jag ska leta efter paddar, alltså benpaddar.
Hur som helst ger det en ju grymt mycket fördelar att vara VIP kund där, eftersom att jag antaligen kommer handla där rätt ofta.. ;) Får ju då reda på utförsäljningar och sånt liknande vilket jag tycker underlättar, man får även veta deras special erbjudanden i förväg! Och eftersom att det inte kostar att vara VIP kund var det ju inget att tveka om, eller hur? :)

Jag tycker i alla fall att det är en superbra idé av Hööks och tror att dom kommer få ännu mer kunder nu när dom har det! Längtar verkligen tills jag kan åka dit och kolla, hoppas såklart att jag kommer iväg redan imorgon!
Vad tycker ni, är det bra eller dåligt med VIP tjänst?






Taggad på skolan?

Godmorgon på er!
Idag är det skola igen då, taggade?
Inte jag iaf och går även sent idag, till halv 4 går jag och sen cyklar jag till stallet, har kurs för Mirre och sen rider jag även för Mirre, det blir full dag och jag kommer ju inte vara rastlös om man säger så..
Ska även med att cykla hem och sen plugga, hur ska jag hinna? :o
Här måste prioriteras och planeras med tiden, får även cykla som en galning till och från stallet!



Tack SAGA

Klart att jag blev glad! :D
Tacktack! ♥


Komma på något att skriva om?

Känner att jag börjar få lite bloggtorka för sekunden.. Kommer inte på något att skriva men är galet taggad på att skriva!
Därför tänkte jag fråga er nu, vad tycker ni jag ska skriva om?
Har ni några tips på önskeinlägg?
Jag skriver mer än gärna! :)


Har blivit sjukt sugen på att tävla dressyr

Har ni hört!? Jag är verkligen galet taggad på det och det vart ju inte bättre när vi hade tävlingarna igår och jag fick se alla som var så oerhört duktiga och deras hästar gick som klockor med ryttarna på ryggen! :O
Just för tillfället skulle jag inte åka ut tror jag då jag skulle känna mig sjukt dålig, Malle är inte riktigt i dressyrform än och jag vill gärna få honom att bära sig med ryggen innan vi kommer ut så efter den 8 maj då nästa allsvenske omgång är ska det tränas dressyr, både för tränare och själv, sen ni får ni en ny konkurrant på dressyrbanorna! ;)
Såklart kommer jag inte sluta hoppa om det är så att det går bra inom dressyren men man kan ju satsa på både eller vad tycker ni?
Kan man bara satsa på en gren inom ridningen?
När jag och Malle hittat varandra riktigt ordentligt är det dags, då jag känner mig redo då jäklar ska vi ut och dressyra på banorna! :D


Stor eloge till er!

Måste bara hylla er, mina kära bloggläsare, ni har verkligen blivit galet duktiga på att kommentera!
Man blir så glad av alla söta och snälla kommentarer som verkligen bara rullar in!
Har även fått in nytt besöksrekord, NI ÄR BÄST! :D
Fortsätt så, tacktacktack, ni gör min dag! ♥




Suddade ut namnen pga att jag inte visste om hon/han ville komma ut just här, så gjorde det för säkerhets skull, men blev sjukt glad för kommentaren! :)
Tack! ♥

Vi får se

om den lilla flickan blev glad av den nya designen? :)
vi får se!

//

Schabrak

Tänkte skriva ett litet inlägg om det som nästan ALLA använder just schabrak!
Det finns lite olika sorter som är menade till olika sadlar.

Jag börjar med hoppschabrak, dom kan jag faktiskt minst om, om jag ska vara ärlig..
Men dom används ju till hoppsadlar som alla nog förstår ;)
Jag rider inte med det och har heller inte några hemma!
Hoppschabraken är mindre och smalare än både allround och dressyr då själva sadeln också är det.


Allroundschabrak är ju tänka till allroundsadlar och är lite halvlånga och har man en hoppsadel kan man rida med allroundschabrak också, tycker inte det spelar någon roll, dock tycker jag inte att det är snyggt om man sätter hoppschabrak på allroundsadel.
Malle har bara en allroundsadel och bara några allroundschabrak men jag tycker att det är superbra men absolut ska jag införskaffa dressyrschabrak på Hööks när det öppnar också!

Dressyrschabrak tycker jag sjukt mycket om och jag tycker faktiskt att dom snyggaste schabraken är dressyrschabrak, tycker även att själva dressyrsadeln är finast också och det finns så himla många olika modeller, även av schabraken, men jag tycker väldigt mycket om dom, skitsnygga!
Dom är längre vid kåpan precis som sadeln.
Dressyrschabrak tycker jag funkar att ha till allroundsadlar men inte hoppsadlar, tycker även inte att man ska sätta varken allround eller hoppschabrak på dressyrsadeln, absolut inte!
Men bäst passar ju såklart dressyrsadeln med schabraket! ;)





Kortslutning

Är nu precis hemkommen från stallet, cyklade ju och jättetrött, det var nämligen motvind hela vägen typ..
Idag red jag Malle på banan, jobbade mycket med övergångar, red på hacket och det vart bara kortslutning.. I övergångarna bara tog det tvärstopp i början.
När jag skulle fatta galopp från skritt fattade han först fint sen typ efter 1 steg bara tog det tvärstopp, vet inte alls vad som hände och det var jättekonstigt men efter ett litet tag och mycket övergångar vart han hyffsat fin och slappnade av mer, det var fortfarande inte helt bra och fortfarande lite stump och så (om man beskriver det så) men det blev mycket bättre!

Red barbacka då jag inte ville att sadelgjorden skulle ligga och trycka/skava mot bölderna, han har förresten fått en till som t.o.m är lite större så imorgon kommer veterinären och kollar på honom.
Dock hade jag gärna velat rida med sadel och vanligt bett då Malle inte riktigt är samma häst på hack, men nu har jag fått det klart för mig och tänker inte rida så mycket på det, bara ute tänkte jag, lite då och då.

Malle var i alla fall fin från början och avslappnad i nacken som han inte alltid är ;)
Men det är jag nöjd med men han blir så känslig på hacket så att det vart lite missförstånd och det var lite kortslutning om man kan kalla det så.

Imorgon ska Marie ha lite lektion för mig och vet inte riktigt om det blir med snodden eller utan men det blir till att se! :)

Emma var med och fotade både mig och Saga - Polar så här kommer lite bilder.










Mer tävlingsbilder

Igår var det ju tävlingar i stallet och jag fotade lite bortaekipage också, tycker att alla hästar var suupersöta, verkligen!




Älskar bilden, haha kolla magen, så sööt!





Det var inte alla bilder men mer kanske kommer senare.

Nu glider vi, vi rullar!


Nu ska jag sticka till stallet, cyklar så är där om typ en halvtimme, ska rida Malle på volten tänkte jag, får se om någon kan fota men vet inte riktigt än..
Nu ska jag i alla fall åka, tjing!


Haha, sööt!

Höja och sänka

Kör en liten hiss och diss dagen till ära så nu ska vi se vad vi kan komma på!




Hissen idag går till Hööks!
Hööks öppnar nämligen i Värmdö Marknad på Torsdag och då ska jag dit och shoppa galet, ska leta schabrak, lindor, paddar, tröjor, träns, grimmor.. JA allt! Längtar verkligen och jag tror att Hööks har gjort ett riktigt kap att flytta till Värmdö där dom flesta är galna i hästar! :)



Nu till dissen!
Den får faktiskt skolan!
Efter ett lov är det aldrig roligt att gå tillbaka till ruttna skolan, tråkigt men vad gör man?
Men försöker se det positivt och det är ju faktiskt snart sommarlov, det ska bli grymt!
Skolan är ingen hitt iallafall! ;)


Gulliga skola.. -,-


Lilla hästen plopp är sjuk..

Som jag sa tidigare har Malle fått en spark på magen och han fått en "bula" där ungefär vid sadelgjordstaden, han ömmar inte, den är inte varm men Marianne sa att det kändes som att den var fylld av vätska och var den inte bättre tills imorgon kväll skulle veterinären kolla på den på Onsdag, veterinären ska ändå ut till Ezkhil så då kunde hon kolla den på samma gång, känns ju skönt att veta att någon kunnig kan komma och kolla upp vad det är så att det inte är något annat.
Han hade i alla fall aptit och var lika glad som alltid söthästen!


Stackaren.. Håller tummarna för att den är bra imorgon! ♥


Får riktiga sommarkänslor!

Idag red jag under tävlingarna till travbanan, pappa fyllde ju år så jag var tvungen att åka hem tidigare än tänkt, därför fick jag rida tidigare.
På vägen till travbanan var det en läskig grävmaskin som Malle inte skulle gå förbi utan jag fick såklart hoppa av och gå förbi, haha sen kunde Saga slänga upp mig igen ;)
Red på hackamoret idag barbacka och på travbanan var Malle lugnare än vanligt, han fick fint och så, kunde koncentrera sig och så, finfin var han!
Travade och galopperade på en liten sträcka bara så att Saga kunde fota lite fina bilder. Tog även lite bilder där jag stog på marken.
Tycker Malle skötte sig superbra och imorgon ska vi trimma dressyr på volten, hoppas det går bra, skulle bli så glad då, det var länge sen jag fick den där "WOWKÄNSLAN".
Förresten var det sjukt varmt idag och jag hoppas på att det fortsätter, superskönt och man får färg också!









Cykelrunda i solen

Hejsan!
Ska precis ut och cykla en sväng, tänkte cykla till stallet och se om dom fortfarande har tävlingarna igång, isåfall fotar jag nog lite också, kameran hänger alltså med dit.
Red Malle på travbanan idag och Saga var med och fotade, berättar mer om det när jag kommer hem från cykelturen!
När jag var funktionär fotade jag även rätt mycket också, och kan redan berätta att våra ekipage från Värmdö Ridklubb var sjukt duktiga idag och kom 3:a, 4:a OCH 5:a!!! Nu är vi en riktigt stolt ridklubb! :)
Nu ska jag nog sticka iväg så hörs vi när jag kommer hem, ska bli riktigt skönt att cykla i solen nu när min hand är frisk också!


En bild från dagen på Millan och Sally

Idag är jag superbloggARN

Håller ni inte med om att uppdateringen har varit suuuperbra ikväll?
Men nu måste jag faktiskt sova, ska upp tidigt imorgon och vara funktionär i stallet, laget ska tävla dressyr! :)
Slänger in något litet inlägg innan jag åker imorgon.
Gonatt ♥


Summer feelings..

I will never let you fall, I stand up with you forever, I'll be there for you through it all


Sofia Nordin ♥

Hoppelihopp














Jessica och April






Sööööta! :)

You're my best friend







Min ponny är bäst! ♥


My true love, my whole heart






Lite finare - Lite bättre









T H E A ♥ S A L L Y

Thea och Sally red i gruppen innan mig på Hakingkursen både Fredag och Lördag och därför han jag med att fota dom, så himla fint par! :)







Såå fina! :)


Bästa underbara vän!

Hejsan!
Är nu hemma igen efter flera dagar med världens bästa Sofia!
Nu kommer det komma upp massor med bilder från Hakingkursen, dels på Thea och Sally, som har bett mig så dom kommer det på först! :)
Idag fotade jag även Sofia lite när hon red Ariel, hon var så pigg att hon typ inte visste vart hon skulle ta vägen men foton blev det i alla fall!

I går fotade vi även massor, fotade lite porträtt bilder på Malle och Ariel och lite sååå! :)
Fintfint blev det!

Dom kommer lite senare, ska fixa dom lite och så!
Har iallafall haft superroliga dagar med Sofia och hoppas på fler! :D
Tack bästa du! ♥


Katten är gaaaaaalen

Sitter och kastar påskägg till katten Fia och hon springer runt överallt, nu ska vi sova!
Har mosat lite spindlar och lite sånt så det är roligt ;)

Men nu är det dags för sängen, puuuuuuss


Dullliiiiisponny! :)

Hakingkurs - Dag 2 - Pass 2

Nu till det andra passet, hade ingen aning om hur Malle skulle reagera på att han skulle gå två gånger på en dag men det gick galant och han hade hyffsat med bra spring i benen även när han hade gått ett pass innan.
Vi började bara med att värma upp som vanligt och Malle var duktig, lyssnade väldigt bra, både framåt och "bakåt" om man säger så ;)
Sen hoppade vi fram lite på några hinder som skulle vara med i banan, först lite på sockerbitar och sen på oxer och lite senare på en skynke med Danmark/sverige flagga på, Malle var superduktig och alla hinder flöt på med ett jättebra flyt och allt, superbra kändes det!
Sen hoppade vi banan en gång på låg höjd och det gick superbra! Höjde lite grann och hoppade det med, den här gången var det ett hinder som han gled ut på, på vänstersidan då.. Haking sa att det berodde på att jag hade fö¨r dåliga muskler i vänstra benet, så ska hoppa runt på det benet lite extra nu också, haha kommer se fett muppigt ut ;)

Det här passet kändes i alla fall mycket bra och jag var sjukt nöjd och jag fick en 10:a av Haking på mitt överliv och min blick! NÖJD!

 Det var det här hindret som Malle sprang på vänstersidan av





Han e dullig! ♥

Hakingkurs - Dag 2 - Pass 1

Tjenare Tjenare!
Han inte blogga igår då Johanna var här hemma hos mig och Sofia, vi åt pizza och kollade på 3 filmer.

Kursen igår gick faktiskt rätt okej, bättre andra passet men det var inget större fel på det första heller, tyckte han var mycket fiinare idag från början än igår när vi började, han var liksom ingen vandrande pinne som han brukar vara.
Vi började med lite slalom och skänkelvikningar runt några hinder som stog på ena långsidan, Malle var mjuk och mer formbar än dagen innan.
Sen började vi hoppa lite på böjt spår och det gick också bra, min blick tycker jag var mer rakt fram än det brukar och Malle tog skänkeln och tygeltagen bra tycker jag.

När vi kom till dom hindren som vi red slalom runt innan skulle vi rida på serpentiner med ett visst antal galoppsprång mellan (samma på varje båge alltså), det gick väl halvbra, vi fick inte riktigt till det då jag blev lite stressad av att han bara sprang typ och det bara blev kaos typ men är ganska nöjd ändå, den var faktiskt väldigt svår och det var absolut första gången jag red den övningen så jag är väl rätt nöjd med den också.

Vi hoppade lite studs med olika lutning då han hade tagit reda på lutningen på hela ridbanan typ.. (?) men vi red på lite kortare avstånd, det stannade han på typ 2 eller 3 gånger tror jag det var men sen flöt det på tycker jag. Den andra med längre avstånd på gick det också bra på, den flöt på från början och Malle lyssnade superfint!

Efter det satte han ihop en liten bana om man kan kalla det så där alla serier var med och så, det gick bra allt utom serpentinerna igen då.. men det får vi väl helt enkelt öva på antar jag!

Jag var i helhet nöjd med passet, dock inte så taggad på att rida en gång till då jag var väldigt trött och dessutom hungrig men när den sista gruppen var klara plockade vi fram nästa bana och gick och åt lunch och hade lite teori, gick igenom mest lite vad vi skulle ha som prio 1-3 under det sista passet, alltså vad vi skulle försöka satsa på att uppnå innan slutet av passet.

Skriver mer om nästa pass i ett nytt inlägg då det kommer bli värsta meeeega inlägget annars.. (a)





Värmdö Ridklubb - Privatstall

Igår när jag var klar i stallet tog jag lite bilder på omgivningen och här tänkte jag skriva lite om stallet och var dom olika sakerna är!












Det var det, fotade såklart inte allt då jag kom på nu vad jag hade glömt t.ex som spolspiltan och sånt liknande men det blir det mer av någon annan gång!

Visst är det mysigt? :)

Hakingkurs - Dag 1

Som tur var hade Madde internet hemma hos sig så nu blir det uppdatering! :)
Hakingkursen idag gick faktiskt över förväntan!
Vi hade ju lite mer markarbete idag än hoppning och jobbade mycket med det lösgörande arbetet så att hästarna skulle vara mjuka och genomridna tills imorgon.
Det var iallafall sjukt mycket hinder och över precis hela ridbanan!
Vi började i alla fall med lite slalom och sedan la han dit tre bommar på varannan av bågarna, Malle släppte faktiskt rätt mycket efter en stund och han var väldigt mjuk och låg idag nästan redan från början eftersom att han brukar gå med hubuder så högt blev jag sjukt glad över det lilla!
Sen fortsatte vi även ganska mycket med massa lösgörande och så, så att dom skulle bli lydiga, även övergångar och sånt som var riktigt nyttig för Malle då avsaktningarna var ganska dåliga idag eftersom att Malle var så pigg men igångsättningarna till galopp var TOTALT klockrena, verkligen underbart lätt och jag kunde göra hur små hjälper som helst! UNDERBART!

Han var pigg men ändå kontrollerbar tycker jag så jag är nöjd!
Han gick även fint då han inte brukar gå så lågt och runt med halsen och nacken, Supernöjd!


Sötponnii! :)

Bästa bilden!



Fjordingkärlek ♥

Fotade även fjordningarna lite i hagen igår innan dom hade släppts in och dom är ju föör söta!







Är det bara jag som tycker att dom är suuuupersöta? :)

Saga & Weltis

Igår när jag hade varit ute och gått med Malle betade jag lite med Malle vid utevolten och då frågade Saga om jag kunde fota så när Malle var färdigbetad gick jag upp till stallet, lämnade Malle och hämtade kameran sen fotade jag Saga en liten stund då hon redan ridit en stund så här kommer några av resultaten!









Visst är dom fiina? :)

Två, NEJ tre galna hästar på äventyr

Kvällen igår spenderades då med ett gäng underbara människor, några från U-sek och några andra också som jag kände mer eller mindre men det var sjukt kul i alla fall!
Vi kastade godis, lekte lekar och kollade lite på film, haha galet helt enkelt!
Sen lite senare på kvällen masserade vi även varandra eller vissa av oss i alla fall. Jag masserade först Angelica och sen Nattis, haha båda höll väll på att somna men vi hade det trevligt och innan vi skulle gå och lägga oss knäckte Angelica ryggen på oss som ville, jag gjorde och fy vad skönt det var men ont gjorde det i revbenen :o
Sen gick vi i alla fall och la oss, gick upp vid halv 9 och då fixade vi lite, dels storstädade vi typ nästan hela sovloftet, fy vad fint det blev! :)
Orkar inte berätta precis allt vi gjorde då vi gjorde väldigt mycket, haha.
Men till ridningen då!
Red med Nattis och vi hämtade hästarna i hagen, dom var snälla och kom, haha.
Vi red iallafall till sandtaget och red lite grann där, inte så jätteseriöst eftersom att dom ska hoppa imorgon men vi travade iallafall lite och galopperade lite i sanden, mysigt!
En gång fick verkligen Malle flipp och bara drog iväg och Parran hängde ju på så Jessica som travade framför oss och eftersom att våra hästar är som dom är hoppade Jessica av eftersom att Prillan fick spunk och hoppade och studsade på stället :S
Haha, gick iallafall hem sen och släppte ut dom i hagen direkt när vi gick förbi där och Malle vart gladeeer! :)
Sen gick jag iallafall och fixade lite nu ska jag skriva ännu ett inlägg om vad jag fotade och så, vänta och seee :)

Frida var med och fotade idag dessutom så bilder kommer här!





Min ponni är sötast! :)



I stand up with you, forever! I'll be there for you through it all


Du är bäst! ♥


Ändrade planer

Har ännu inte åkt hemifrån då jag inte skulle hunnit, var tvungen att duscha innan också så nu är jag nästan klar, tar en senare buss som går kvart över 12 istället för halv 12, haha nu har jag hunnit duscha och ska bara klä på mig sen är jag helt färdig!
Tar med mig kameran och fotar galet mycket idag, ikväll och imorgon så imorgon kommer ni få sjukt mycket bilder!
FETA BILDBOMMEN!

Haha, men nu måste jag skynda mig så att jag inte blir sen till denna buss också, haha ;)

Hörs imorgon, puss ♥


Hissar värmen!

Godmorgon!
Nu har jag precis ätit frukost och tänkte ta en härlig promenad till bussen, idag kommer jag kliva av vid saltarövägen så att jag får en riktigt lång och solig promenad till stallet från bussen, ska faktiskt bli härligt (det brukar jag aldrig tycka) :)
Men nu måste jag springa till bussen den går om en kvart.. :o
Ha det bäst!
Kanske slänger in något inlägg från mobilen lite senare ikväll om det går annars hörs vi imorgon!




Lite nya kategorier

Tänkte bara lägga till att jag precis lagt till lite nya kategorier så gå gärna in och kika lite på dom då och då, om ni letar efter något speciellt inlägg eller så, det kan ni ju göra med dom andra kategorierna också såklart, men ni fattar, haha :)


Så här ser dom ut och den mittersta ska det stå Dagens ridpass - Hoppning/markarbete eftersom att texten har klippts av lite.. ;)

Dagens ridpass - Dressyr

Idag red jag igenom Malle riktigt ordentligt i en hel timme.
Skrittade först fram för hand och efter ett tag satte jag på snodden och hoppade upp, i början stretade han emot gummisnodden jättemycket och jag blev jättearg eftersom att han käftar emot så himla mycket och bara låser sig i munnen och inte går att göra något åt men fortsatte ändå! Efter kanske 5-10 minuter började han släppa till lite och bli mer rund och mjuk i kroppen, superhärlig att rida på då. Jobbade först mycket med att bara få honom lydig med mjuka övergångar och tempoväxlingar, senare la jag även till lite småvolter på hela banan och lite skänkelvikningar lite här och var, Malle blev bara mer och mer fin för varje varv, verkligen supermusig, mot slutet la jag även in lite framdelsvändningar ett par gånger och sen övade jag lite på att fatta förvänd galopp (ni ska få ritning på övningen) och till sist prövade jag mig själv och Malle och tog av snodden, då började han med att tjafsa lite men efter ett tag blev han riktigt fin och precis så jag ville ha honom, superHÄRLIG!

Imorgon väntar det en mysig promenad med Malle för att ladda inför Torsdagen och Fredagens hoppning för Haking, hoppas Malle är på toppen humör, tar med mig kameran och gör ett nytt försök med att fota lite på både Malle och insläppet.. blev inget idag tyvärr då kameran inte hade speciellt mycket batteri och så han jag inte till stallet innan dom redan hade släppt in tyvärr, men imorgon lovar jag lite nya bilder, kommer nog även fota lite under övernattningen vilket ska bli superkul! :)


Bild från ett gammalt insläpp, låg jättelångt bak på kameran så måste ha varit precis när jag fick den!

Men nu ska jag iallafall sova. Bestämde mig för att fixa dom tidsinställda inlägget imorgon istället!
Puss och Gonatt :)

You're my little angel, you're my little star

Hejsan!
Nu måste jag gå ut med min vovve, bloggar mer när jag kommer in, ska förbereda lite tidsinställda också då jag åker väldigt tidigt till stallet imorgon, ska rida på min lille kille och ta hand om honom, ska även sova i stallet imorgon så hinner blogga imorgon också innan jag åker till stallet då jag såklart måste packa.

Hörs senare, Malle gick som en klocka idag förresten! ♥

Jag ÄLSKAR dig, över allt annat! ♥

Shopping och nu stallet

Hejsan Svejsan!
Kom nyss hem från Mölnvik, hittade inget på BW då jag inte hade så mycket pengar, hittade alltså inget inom hästfronten men tänkte att jag sparar "hästpengarna" till den 28, då öppnar ju nämligen Hööks här på Värmdö och då ska jag STORSHOPPA där istället!
Gick till Lindex och hittade lite kläder där, en tröja och 3 linnen t.ex, riktigt nöjd iallafall.
Nu ska jag sticka stallet och senare när jag kommer hem blir det mycket uppdatering och nya bilder då jag tar med mig kameran till stallet och klickar lite bilder på insläppet! :)
Så ska sticka nu så att jag hinner till insläppet!
Hörs senare när jag kommer hem.


Knasbild!

Jag har inte glömt er!

Förlåt för hemskt dålig uppdatering men har helt enkelt inte haft tid och lust för det nu precis när påsklovet har börjat och man kan vara ute och så, fota och allt möjligt!
Men ska bättra mig, det lovar jag! Är ju i alla fall hemma på kvällen och då kan jag ju förbereda lite tidinställda till er om ni vill, så att ni inte blir uttråkade och inte fortsätter läsa om man säger så! ;)
Idag har jag varit i stallet och tagit hand om Malle, han har varit ute i skogen med min lillebror och bara skrittade så imorgon ska jag rida igenom Malle riktigt ordentligt med snodden så att han är mjuk och fin.
Hoppas att jag får med mig någon som kan fota och filma.
Innan det ska jag även åka in till mölnvik och dels shoppa loss på BW (deras utförsäljning) men även lite skolkläder åt mig och så.
Bilder får ni såklart senare på kvällen på allting jag köpt under dagen.
Fler inlägg blir det imorgon, ska göra iordning några nu!
Puss ♥


(Bild från i vintras, Sofia och Ariel)

Longering med Mallse

Okej, tänkte berätta lite om vad jag gjorde med Malle idag då.
Mockade innan jag longerade i alla fall och sen borstade jag av Malle, satte på honom träns bara och tog longeringslinan och gick ut till banan, skrittade fram honom några varv och sen började jag longera, hade inga inspänningstyglar idag för att jag ville att han mer skulle lyssna idag då han bara brukar springa och inte lyssna på rösten när man longerar honom, därför vill jag få honom att lyssna lite mer på det innan jag börjar med inspänningstyglarna.
I början var han lite stel och springig men lyssnade ändå bra från början på rösten tycker jag, mycket bättre än förra gången iallafall! Efter ett tag började jag trava och när vi hade gjort det en stund kom han ner och började slappna av lite mer, supertrevlig idag och lyssnade bra, en stor framgång då han inte lyssnade alls förra gången jag longerade.. det finns ju fortfarande massvis att jobba på men han var underbar tycker jag, i alla fall för att vara han och mig.
När jag skulle byta varv vart det dock lite missförstånd och sånt men efter ett tag gick det som klockan där också! Slutade när det gick som bäst och både jag och Malle var nöjda. Skrittade av genom att gå med honom ner till sommarhagarna och tillbaka, på vägen fick han även beta lite vid kanterna och på en del ställen hade det faktiskt kommit ganska bra med gräs vilket Malle tyckte var gottis! :)
Lät honom inte galoppera idag för att jag tänkte att han skulle blivit ofokuserad då eftersom att vi jobbar på att få honom att lyssna först och främst, därför vill jag inte börja med det utan med grunderna - att få honom att lyssna på det jag säger åt honom och fokusera vilket jag tyckte att han gjorde riktigt bra idag i skritt och trav, kanske blire galopp nästa gång?
Imorgon ska jag rida ut till travbanan med Malle och busa riktigt ordentligt! Sen ska han få vila lite och sen ridas igenom igen, sen blir det ju även Haking kurs denna vecka vilket både jag och Malle ser fram emot!
Nu orkar jag inte blogga mer idag utan mer kommer imorgon, tänkte även fixa lite tidsinställda så att ni har lite imorgon också!
Nu ska jag knata ut med vovvepovve!
Fler inlägg kanske kommer... Gonatt annars ♥


(Bildkälla - google.se)
Känner att jag har lite ont om bilder..


Påsklovet är efterlängtat och jag är bloggsuuugen!

Hejsan alla söta bloggläsare!
Det är ju äntligen påsklov och jag tycker att det är jätteskönt, verkligen! Ingen stress eller nånting, bara kunna ta det lungt och så.
Tänkte skriva ihop ett schema inför veckan då jag har ganska mycket att göra och kommer inte vara hemma så mycket men kommer såklart ha datorn på dom flesta ställena, så det blir uppdatering ändå!
Men nu skriver jag lite om min påsklovs vecka och sen får ni veta mer om Malle och så senare, longerade iallafall honom idag, mer får ni veta sen!

Lördag: Ridning på morgonen - Busa på travbanan med Malle
Söndag: Bara ta det lungt - Malle ska ridas igenom
Måndag: Inget speciellt här heller - Fota Malle och han ska skrittas för hand i ca 30 minuter.
Tisdag: Rida ut på Malle - Sova över i stallet (U-sek aktivitet)
Onsdag: Chilla - Stämma av Malle att han är med på noterna
Torsdag: Haking kurs med Malle - Bo hos Madde med Sofia (kattvakt)
Fredag: Haking kurs med Malle - Bo hos Madde med Sofia (kattvakt)

Lite fler scheman kommer senare eftersom att lovet är så pass långt gjorde jag bara en del och sen skriver jag mer senare, efter torsdag/fredag.
Nu ska jag iallafall fortsätta med ett annat inlägg och skriva lite om Malles motion idag.
Vi hörs!


Älskar bilden (tagen i söndags på Astridpromenad)

Ridpasset får vänta tills imorgon

Hörni, ni får faktiskt hålla er lite med ridpasset för nu måste jag sova och plugga lite till.. Imorgon hoppas jag att jag kan rida utomhus, så hoppas det inte regnar då jag måste hem ganska tidigt.. Måste ju plugga det sista tills imorgon!
Så imorgon kan ni ju också hoppas på mycket uppdatering när jag kommer hem om jag blir klar med spanskan, ni kommer antagligen inte få så mycket uppdatering nu på ett par veckor då jag har mycket i skolan nu dom sista dagarna innan lovet och sen vill jag ju inte bara sitta framför datan på lovet heller utan då vill jag kunna göra andra saker och inte vara på mitt rum hela dagarna, då ska jag vara ute och ha kul! :)
Men nu ska jag faktiskt sova så skriver jag mer imorgon, dels om dagens ridpass, kan ju i alla fall avslöja att det gick riktigt bra och han har blivit så himla fin, kommer ha lektioner för Mirre nu på onsdagar så det blir toppen, mer får ni veta imorgon, Gonatt ♥


PLUGGAPLUGGAPLUGGA

Hejsan Hoppsan i lingonskogen!
Sitter för tillfället och bloggar men har pluggat i stort sett heeela kvällen, då jag inte ätit middag och spelat piano.
Tänkte iallafall berätta om dagens ridpass i ett nytt inlägg då det kommer bli så långt annars tror jag..
Tänkte iallafall berätta lite om hur min vecka ser ut både i stallet och utanför, tänkte även berätta lite om hur min påsklovsvecka kommer se ut, är i alla fall riktigt taggad på lov av flera olika anledningar! Kan bara slappa och ta det lungt, alltså ingen stress med Mallse, vilket kommer bli awesome! Dessutom ska jag även ägna mycket tid med min kära vän Sofia, vi ska dels bo hos Madde och vara kattvakter och sen är det dessutom Hakingkurs och jag hade inte kunnat få en bättre grupp enligt mig, det är jag, Sofia, Camilla - Emil, Lena v.s - Non stop och Christina med Polar, dom känner jag och dom är jättesnälla, alltså påstår inte att dom andra inte är det men, haha ni fattar. Jag trivs jättebra med att dom inte hoppar typ 2 meter som dom andra gör, eller ja.. Sofia gör ju det men haha, hon har ont i ryggen!
Nu ska jag iallafall sluta med detta inlägg innan det blir allt för flummigt, efter som att jag inte kan bärga mig.. Vill skatta galet, därför längtar jag också till påsklovet, då man bara kan ta det lungt och umgås med vänner, åå längtar galet men får helt enkelt stå ut två dagar till.. sen niiiii! :D


Tävlar hos Teamsl.blogg.se

Är med i en bildtävling hos teamsl.blogg.se med inriktning kärleksbilder, kommer jag till final får ni mer än gärna rösta på mitt bidrag som ni kan se här nedanför!
http://teamsl.blogg.se/2011/april/bildtavling-1.html#comment


Mitt bidrag, rösta! :D

Fotorunda 10/4 -11 Lite härliga vårbilder

Var ju ute på en liten fotorunda igår och tänkte därför visa er bilderna nu, har redigerat och fixat och trixat lite med dom och här kommer några av resultaten.











(Lägg märke till blommorna, det börjar verkligen dra sig mot våren!)

Och så några min söta vovve Astrid!






Måste även tillägga att hon var grymt svår att fota, jag var lite för långsam och hon stod inte kvar där man bad henne så nästa gång jag ska fota henne får jag ha en "medhjälpare" med mig.. ;)


Nu ska jag sova!

Vill blir frisk så snart som möjligt så går och lägger mig nu även om jag inte ska till skolan imorgon.
Men imorgon kan nu räkna med bra uppdatering, kommer skriva om städningen av skåpet och den lite speciella skritturen idag med Jessica.. host, host.. Jaa, den var lite speciell men mer berättar jag inte förrän imorgon.
Sov gott!

Världens finaste vovve!

Sjukling här..

Tjenare!
Har ganska nyss ätit då jag kom hem rätt nyligen, innan det var jag i stallet och han faktiskt med riktigt mycket idag.
Han skritta ut i ca 40 minuter på Malle, städa skåpet, mocka, göra hö, mysa med Malle och så skulle jag hunnit tvätta också men det var upptaget så la in schabraken jag skulle tvätta i skåpet och sen la jag in allt i bilen dessutom, eller det som skulle hem iallafall.
I skolan var det inte kul idag, satt och snörvlade och hostade på varje lektion eftersom att jag är jäääääättesjuk.. Förkyld och skit! Så imorgon blir det ingen skola för min del.. Mamma åker antagligen ut på kvällen och fixar Malle, åker kanske med och myser och borstar på honom bara, vill inte vara utan honom! ♥
Men får hoppas att jag får det iallafall, annars får jag en mycket tråkig dag med ingenting att se fram emot. Kommer antaligen gå ut på någon liten fotorunda eller något sånt, klarar inte av att sitta stil en hel dag framför datan typ..
Men det löser sig, lillebror är också hemma, han hade feber idag så.
Men eftersom att jag blir hemma imorgon består mesta delen av pluggning av spanska, måste verkligen plugga inför provet på fredag.

Men nu tänkte jag göra lite fler inlägg om dagens ridpass och sen om mitt yyybersnygga städade skåp som är helt nystädat och superfint!
Har dessutom tagit före och efter bilder på skåpet så det får ni också kika på lite senare!

Men nu ska detta inlägg få lida mot sitt slut och jag ska skriva lite fler inlägg!
Så ha det bäst sålänge så hörs vi!


Så här ser hela vårat område ut för tillfället ungefär.. Kult.

Plugghäst

Tjenare, tjenare!
Kom precis hem från skolan och ska plugga lite till innan jag går till skolan igen för piano, har även övat lite på pianot så nu kan jag min "läxa".. ;)
Ska strax knata till pianot och sen åker jag till stallet med mamma som skjutsar mig, ska bara promenera Malle idag, tar med mig kameran så det blir bilder också, hoppas att Malle kan få beta lite också på något ställe lite grann, han blir så glad när han hittar gräs, sötisen!
Vet inte riktigt vart jag ska gå än men någon stans blir det ju!
Så nu måste jag plugga galet dom sista 5 minutrarna innan jag går, hörs senare efter stallet. Kommer antagligen inte hem så sent idag.
Ha det bra!


(Bild från igår när jag skrittar av Mallebus!)

Förresten, har faktiskt redan planerat in min outfit till nästa tävling den 30 April, det gäller att vara väl förberedd.. ;)

Då var det Måndag igen..

Godmorgon!
Nu är det alltså måndag igen, men det som vi kan glädja oss åt är att det bara är en ända skolvecka kvar, sen är det påsklov och jag ser fram emot det jättemycket!
Men det är väl bara att stå ut den här sista skolveckan och göra sitt bästa, sen får vi 1,5 vecka påsklov om man räknar med helgen så det blir riktigt skönt!
Nu ska jag snart sticka till skolan går till halv 3 och sen går jag antagligen hem, jo det gör jag!
Malle ska få jogga lite idag men mest skritta, imorgon blir det en tur ut i skogen, ska klättra lite och lyffta på benen, hoppas någon har häst och vill rida med mig.

Ni får ett smakprov från gårdagens fotorunda sålänge.



Sorunda Ridklubb 4+0

Hejsan på er!
Tänkte berätta lite om tävlingsdagen då.
Vaknade ungefär vid 6 och gjorde mig i ordning, tog på mig ridbyxor och letade fram tröjor och sånt.
Sen vid halv 7 åkte vi till stallet och knoppade Malle klart, hade ju bara flätat, lite knepigt i början men sen gick det bra och dom höll faktiskt riktigt bra!
Vi lastade och åkte iväg vid 7, det tog kanske 1,5 timme och när vi kom dit kollade jag upp banan och lite sånt, sen gick jag banan och lastade ur Malle, fixade honom men han tyvärr inte rida fram utan det blev lite kaos där ett tag, lite sen till allt möjligt men det gick bra ändå, rullade på bra under framhoppningen och han hoppade allt klockrent.
Banan var lite halvkonstig och det var mycket skumma svängar men tycker ändå att det inte var lika konstig som den banan till lagklassen var..
Det gick iallafall galant ända till näst sista hindret.. Då lutade jag mig framåt och han stannade, mitt fel så jag var supernöjd ändå!
Gick runt och kollade lite på anläggningen och så, hängde mest runt om man säger så. Sen gick jag banan med hela laget och hejade på resten av laget innan jag satt upp på Malle och den här gången han jag med mycket god marginal.. Kunde hoppa fram och rida fram hur länge som helst, han kändes stel och springig i början och tog typ inte nån av skänklarna.. antar att det var mycket nytt att titta på!
Men sen inne på framhoppningen gick det också rätt bra, fick två stopp för att vi hade för dåligt tempo och lutade mig för mycket framåt.. Sen inne på banan galopperade Malle mer framåt och då hoppade han som en kung!
Söthästen, var så duktig, nöjd!

1 års jubileum med världens bästa och finaste ponny!

Ett år med världens bästa ponny!
1 år av motgångar
1 år av framgångar
Ett år av glädje
1 år av lycka
1 år av leende och skratt
Ett år av tårar
1 år av övning
Tills vi kom dit vi är idag ♥

1 ÅR MED MARSHMALLOW OX!!



Jag är så glad att det är just du och jag, nu och föralltid ♥
JAG ÄLSKAR DIG!

Nu kallar sängen!

Hejsan!
Ska precis kolla igenom startlistorna inför imorgon, har fixat med allt ikväll så imorgon blir det inte så mycket mer att göra än att knoppa (har bara gjort flätor) och lasta, sedan drar vi.. Ska kolla också när vi ska åka mer exakt! Skriver mer imorgon kväll då jag måste sova för ska upp 5 imorgon.. (a)
Såå.. Sleep well cyckelställ ;)


Haha, jag älskareee!

Hamburgesa

Hejsan Hoppsan!
Sitter just nu hemma hos Saga, ska äta här nu och sen ska vi cykla hem till mig i spöregn (antar jag..) eftersom att det började vräka ner nu.. Hoppas det inte blåser bara, då blir det inte kuligt ruligt..
Till middag blir det hamburgare, smarr smarr!
Nu ska jag keeeka! Hörs senare, kommer antagligen bli mycket uppdatering idag, så om jag inte gör det.. TJATA PÅ MIG! Nu blir det keeek, hörs sen!


(Bild från google.se)

H Ä S T T Ä C K E N

Hejsan Hoppsan i lingonskogen!
Tänkte skriva lite om lite olika hästtäcken, dels de jag använder på Malle men även andra, kanske sånna som jag inte behöver använda på Malle eller sånna som jag inte tänkt på att köpa än kanske, iallafall, här kommer lite vad jag tycker om olika täcken och hur/när/varför man ska använda dom.
Börjar med dom vanligaste och så blir det mer och mer ovanligt, iallafall i det stallet där Malle står.
Bilder blir det även, en till varje täcke.
Skriver en i varje inlägg, kommentera eller majla om ni inte fatta vad jag menade.. ;)
Fleecetäcke:
Jag tycker att jag ser fleecetäcken överallt.. Och kan användas till mycket tycker jag!
Jag använder det till lite olika iallafall.
Jag brukar använda det när jag åker transport t.ex, då använder jag ett rött fleecetäcke som jag köpt på Värmdö Zoo när det var utförsäljning där, jag tycker dels att det är snyggt, har bra passform och är inte alltför varmt.
Men använde det även när vi skulle gå till ridhuset i vintras, superbra med fleecetäcken tycker jag.
Dessutom är det ganska lätt att köpa ett för litet täcke då det är väldigt svårt då det är lite olika slags modeller på fleece. Då tycker jag att fleecetäcken är bra för det gör inte så mycket enligt mig om täcket är lite för litet, dock tycker jag inte att det är speciellt snyggt om det är för stort!
Svagheterna hos fleecetäcken tycker jag är att det kan bli lite för varmt på sommaren.. Om man vill ha ett täcke att rida ut i på sommaren om det regnar blir det så varmt och äckligt då det bara fastnar på t.ex ridbyxorna och om man har gummityglar fastnar det där om det blir blött.. Men största nackdelen med fleecetäcken är enligt mig att det blir så sjuuukt elektriskt, Malle är väldigt känslig för det då han fått stötar av en del fleecetäcken och så.. Men dom är faktiskt bra att ha när det är början att bli vår men fortfarande är ganska kallt, Malle har inte så mycket päls med fleecetäcket var jättebra att ha nu när det var lite kallt fortfarande, dock har vi tagit bort det nu då det gav honom stötar!

Mer kommer senare, då om regntäcken!
Tjing Tjong!


G O D N A T T !

Så nu ska jag sova, upp till skolan imorgon och sen ska jag cykla till stallet igen (duktig!)
Så ska jag gå en liten promenad med Malle, det blir myyyspys! ♥
Men nu ska jag sova, så höres vi imorgon! :)
Puss!


Livet är inte lätt när det är svårt..


Hur vet man?

Jag ska älska dig till hjärtat slutar slå

Hejsan Hoppsan alla glada! :)
Tänkte berätta lite om min dag nu, vaknade 8.55, riktigt skönt att kunna sova ut typ 2 timmar! Käkade iallafall frukost, bloggade lite och sen trallade jag och mamma till skolan, hade utvecklingssamtal som jag skrev i förra inlägget, det gick som sagt galant!
Sen skjutsade mamma mig hem och jag keeekade lunch, pastasallad, smarrsmarr!
Sen cyklade jag till stallet och det började faktiskt inte regna som det såg ut som att det skulle börja göra.
När jag kom dit började jag med att mocka åt Mallsebus, sen gjorde jag hö och började borsta Malle, slängde på sadel och träns och sen gick jag ut till banan, den går faktiskt riktigt bra att rida på nu, galet glad för det, saknat den massor!
Det låg framme två bommar med galoppavstånd så det fick bli att galoppera lite över dom, fast dressyrade mest och försökte rida igenom honom lite, han var lite kaxig i början mot mig och vägrade slappna av och så, fick liksom kaxa tillbaka lite om ni förstår vad jag menar.. ;)
Men efter ett tag började han släppa lite, trava lite över bommar och sen lite galopp, dom flesta flöt över väldigt bra och han verkade superglad att få skutta lite, la sen upp bommen på den bakersta bommen (det lägsta på sockerbitarna) och skuttade lite över dom, roligt sa Malle. Tränade även mycket övergångar så att han skulle släppa ännu mer och bli mer kvick för hjälperna, det blev han också efter ett tag och lyssnade både "bak och fram".
Slutade när det gick som bäst och travade då  av lite mer lång och låg, han var superavslappnad så jag är nöjd! :)
Emelie fotade även lite och lägger upp några.


(Var vänlig och ignorera min ena fula skänkel, jag jobbar påre..)





I påsk vill jag ha en privatlektion för Marianne igen, det var superlänge sen!

Men oftast har jag roligt, då känns allting bra! Idag är en bra idag är det bra!

Tjenare mannen! ;)
Kom ganska nyss hem från utvecklingssamtal, såklart var jag bäst! haha, skämta. Neej, men det gick strålande!
Har precis keeeekat lite lunch och nu ska jag faktiskt cykla till stallet, första gången denna termin! Tar med mig kameran så det blir muchas fotas idag, rider på utebanan och hoppas att någon kan fota lite och filma! Tänkte nämligen trava och galoppera lite bommar! Ååå, galet taggad till på Söndag, bara sugeeen på att hoppa, men det är bara bra för min del!
Men nu måste jag kila innan med början regna som det ser ut som att det ska göra vilken sekund som helst!
Men nu ska jag byta om och sen sticka, hörs ikväll, då får ni ju antagligen film om någon orka filma mig! :)
Pusshej


Jag är med!


(Klicka på bilden för att komma till tävlingen!)

Mina åsikter om dressyr och natural horsemanship

Nu tänkte jag skriva lite åsiktsinlägg, detta finns det såklart delade åsikter som med allt, men nu tänkte jag berätta mina åsikter.
Jag tycker mest om hoppning som ni kanske listat ut vid det här laget, tycker att det är roligare för att jag är mycket bättre på det än dressyr då jag inte riktigt koncentrerat mig på det med Malle, dessutom tycker Malle att det är mycket roligare med hoppning än att vandra omkring i ett ridhus och springa runt i form.. Det är lite mer fart i hoppning och det gillar jag! Såklart tycker jag att dressyr också är viktigt och det är ju enligt mig det som är grunden till all ridning, har ni tänkt på vad lite vi skulle kunna göra om våra hästar inte var grundridna i dressyr och kunde några rörelser och tempoväxlingar, det är viktigt! I en omhoppning kanske ni tänker att där är det ju bara farten som gör att man vinner.. Men icke, du måste ju kunna svänga jättekraftigt också eftersom att den som vinner oftast har minst galoppsprång, du måste ju alltså kunna svänga för att kunna vinna också, därför är det ju ett MÅSTE att kunna svänga och korta galoppen är ju också viktigt så att man kan komma rätt på hindret efter att man har svängt, allt hänger alltså ihop med dressyr och utan hoppning blir heller inte dressyren lätt, får hästen lyfta lite på benen och trava över lite bommar kan den också få lyfta lite på benen, därför lär den ju sig att koncentrera sig bättre och den blir ofta mjuk av det också! Dessutom tycker dom flesta hästar och ponnyer om att hoppa lite lågt och skutta då och då, det blir roligare då med omväxling för alla! För hur många skulle tycka att det var roligt att rida på en exakt utmätt paddock eller i ridhuset varje dag!? Tänk efter, det blir inte alls så roligt, det behövs både och!
Sen behövs ju dagar då man låter sin häst bara länga ut galoppen och racea över ett stort öppet fält täckt av grönt gräs och kanske hoppa lite terränghinder, har man allt det där blir det oftast en toppenhäst vad man än inriktar sig på!
I hoppningen måste man även kunna sitta ordentligt för att kunna göra rätt inverkan på hästen, trampa ner hälen som gör att man kan sitta upprätt även om hästen stannar kraftigt eller hoppar ett språng långt ifrån eller med kort avtramp, allt blir mycket lättare om man kombinerar alla grenar lite då och då!






Tyvärr finns det även folk som missköter sig vid ridningen också och hoppning och dressyr kanske oftast ser harmoniskt och avslappnat ut, speciellt dressyr då men har ni tänkt på hur mycket metall endel stoppar in i munnen på sina hästar, det är galet.. Kedjor, dubbla bett och massa remmar som hänger och dinglar överallt, tänk er själva.. Hur skönt skulle det vara.. Dessutom är dessa bett skarpa och hästen blir liksom som nertvingad att gå i form.. Men det finns faktiskt andra sätt att ta sig dit - Jo, genom god ridning och att vara noggrann och ha tålamod, det har jag haft och nu börjar det faktiskt gå väldigt bra och jag har bara ridit på vanligt tredelat och hackamore, man behöver faktiskt inte ha massa metaller i munnen på hästarna för att få dom att göra det vi ber dom om!

Ser denna häst ut att trivas..? Kolla på ögonen och var den har mulen.
Och ser denna ryttare ut att ha god ridning..? Dessutom, tycker ni att hästen ser ut att trivas, eller?

Ska man rida, tycker jag att man ska göra det på rätt sätt och man ska vara lugn och harmonisk och inte glömma att ge eftergifter, både efter hinder i hoppningen, men även i dressyr när man gjort klart en övning får kan inte glömma att lätta lite mer på handen, det tar ju hästen som beröm. Man ska använda rätt utrustning och inte ha onödiga saker, på tävlingsplatser ska man behandla hästen så som den ska behandlas och med det menar jag att man ska ha ett gott horsemanship, inte straffa hästen/ponnyn om det gått dåligt på banan, vara lugn och inte hetsa upp sig då det är lätt, det är annan miljö än hemma och hästen kanske vill visa upp sig lite, men det finns ingen anledning att hetsa upp sig ändå, det blir inget bättre av, då hetsar hästen också upp sig!
Jag tycker att man kan tänka sig in i sin hästs situation och behandla den på det sättet man själv skulle velat bli behandlad.

Det går faktiskt att göra både hoppning och dressyr utan att behöva massa metaller i munnen, ta i så att hästen inte har någon chans att vara just häst, behandla den på ett sätt som hästen känner sig trygg i och även att ha kul, alla tävlar väl för att ha kul och inte för att man endast ska plocka priser hem, man gör väl det för att ha kul med sin ponny/häst och för att ridning är en sån underbar sport med dessa fyrbenta vänner? Det gör iallafall jag!
Och tycker att du också borde göra lite roliga saker också ibland, ut och galoppera på en stort äng med inget som det kan snubbla på och sånt, det är roligt och jag tycker det är en utav grunderna till ridning, flänga runt och ha kul lite, man ska ju inte överdriva när jag säger "flänga" men ha kul är viktigt!


Ska detta hårda och okontrollerade behöva ske om man har en utbildad häst och ryttaren tar det lite lugnt?

Behövs så här mycket bett och kedjor runt hästen mun för att vi ska kunna få den att göra det vi ber den om?


Lyssna istället på din häst och få en kompis för livet.


Detta får tårarna att rinna på mig..

Kolla in i hans ögon, ser dom lyckliga och lugna ut?

Behövs alla dessa metaller både i munnen på hästen och i hans sidor på magen?

För att få honom att göra detta..

Det är hemskt att se detta och jag vill bara hoppas att dessa såkallade ryttare inte rider fortfarande..



Och ser den här hästen ut att trivas med sitt arbete, varför gör vi egentligen såhär om detta är vad som händer i dom högre klasserna..


Det här skulle jag säga är bättre ridning för att hästen får vara just vad den är skapad till.. - häst!


Man behöver dessutom inte alltid sitta på hästryggen, alla kan få sin häst att göra rörelser från marken - uta våld och hårda ord, man behöver bara ha rätt kunskaper och harmoni mellan häst och människa!



Detta skulle jag väl mest kunna kalla vänskap och harmoni, låt hästen få vara häst!



Är det inte fantastiskt att se hur man kan göra om man hittar tålamod och efter ett tag kommer tilliten, då kan man göra i stort sett allting!


Vem ser ut att ha mest kul?


Eller...


Visst, jag förstår också att hon på första bilden är koncentrerad men ändå, varför håller vi inte bara på med sånt som är på den bilden här precis ovanför, det ser ju mycket roligare ut! Tävla är också att ha roligt men inte när det går så långt att man kan se paniken i hästens ögon som bara lyser..


Ser inte denna häst ut att trivas mer och vara mer avslappnad och jag tycker att ryttaren har en mycket godare och snällare ridning!

Känns det som att vi tackar hästen för att den hjälpt oss och alltid finns där när vi behöver den, varför finns det vissa som bara ser hästar som maskiner?



Om du fick välja..
Plocka hem första pris på ALLA tävlingar?


Eller en livslång vänskap, häst till människa?



Såklart tycker jag att det är helt okej att tävla och jag gör det ju själv men jag tycker inte att man ska bli så vinnarskalle att man inte sätter hästen som det första utan att vinna går före hästens välbefinnande, det tycker jag inte är okej, men såklart ska man få tävla, Malle tycker desstuom om det och jag tycker om det han tycker om, är han lycklig så är jag lycklig!

Det var mina åsikter, men vad är dina?
Håller du med mig eller tycker du kanske precis tvärtemot? Kommentera!






Ser ni någon likhet?





Haha, jaadå min lille gullearab! ♥

Har beslutat mig för..

Att sluta helt på min andra blogg så får denna blogg bli lite vardagsblogg också, eller kommer ju mest skriva om hästlivet men lite vardag blir det kanske också..
Vad tycker ni om det? Blir det bra eller ska jag fortsätta precis som det är?
Jag vill ha era åsikter eftersom att det är ni som läser den..
Nu går jag in på SO, så skriver mer senare!
Tjing!

Som blommor behöver vatten, behöver jag dig!

Blommor utan vatten dör, ett liv utan dig skulle inte fungera!

DU BETYDER ALLT! ♥

Fortsätt!

Superkul att se statistiken nu, har gått uppåt massor, den är inte speciellt hög men det är ändå en framgång och framgångar är alltid roliga! :D
Puss och Godnatt!
Tack och hoppas ni fortsätter läsa bloggen! :)


Orkar inte skriva långt..

God kväll.. Orkar inte skriva nått megainlägg om dagens ridpass men det gick iallafall kanoners! Först var Malle lite stel och springig men det var nog för att jag inte ridit igenom honom på länge.. Så det gjorde jag iallafall idag, bitvis var han skitfin och mot slutet var han helt magisk, kunde bara låta honom springa på utan att behöva kämpa ihjäl mig som jag behövde ibörjan, kunde mest bara hålla om och åka med, helt magisk känsla det där! Efter att jag bytt varv och låtit honom pusta en stund vart han lite knepigare igen men började rida lätt igen och efter ett tag släppte han och blev jättefin, skritta av lång och låg där jag lät honom komma ner mer och mer på lång tygel, superduktig var han!

På igenridningen gick det också galant, hade Bell och Mia tyckte att jag red henne jättebra och att hon såg ut att trivas, hon kom även ner och blev avslappnad i formen kändes det som, ibörjan var hon lite stel och ville bara springa ifrån arbetet men efter lite om och men (haha) så slappnade hon av och blev riktig mysig, som alltid ♥
Riktigt roligt att få rida henne igen, saknat det! Vi slutade lite med bogen in och där blev och också lite springig men några gånger fick vi till det! Supernöjd med pluttläppen! :)

Nu ska jag sova, börjar 9 imorgon och ska faktiskt cykla till skolan för första gången detta år! Duktigt.. ;)
Sen blir det piano och sen ska jag nog skritta ut och kanske trava lite på Malle utomhus, det tycker både han och jag är superkul! Gulle! ♥
Men nu lockar kudden otroligt mycket och sitter konstigt så nu gör min rygg ont, aj!
Hörs imorgon, skola igen tyvärr..
Godnatt ♥


Älskar bilden!

Bilder från runsten


Nu ska ni få lite redigerade bilder från Runsten 70 och 80 cm.






Dom är inte jätteskarpa alla men, men.. Man ser ju iallafall! Och Saga von Sydow fotade, tacktack!

Runsten - Smakprov

Orkar inte redigera alla bilder nu.. Så resten får ni imorgon när filmerna också kommer, dom är lite bättre då det är så svårt att fota hoppning i ridhus.
Men ni får iallafall en bild nu så får ni hålla er till imorgon! ;)
Finaste ponny!

Gonatt! ♥

Dagens ridpass x 2

Ridskolelektion - Tokaj
Vart jätteglad när jag fick reda på att jag skulle rida Tokaj då jag inte ridit honom förrut, när jag borstade var han först rätt sur och typ sparkade och högg efter mig när jag borstade på vissa ställen som typ under magen..
Men sen lugnade han ner sig och blev riktigt mysig!
Iallafall till ridpasset, hoppning stod på schemat, stuts var det.. Några små hinder och sen lite bommar där i mellan, först verkade han jätteseg och tog typ inte alls skänkeln utan fick typ bara sitta och klämma på honom första varvet, sen öppnade AMA dörren ut mot hagarna och då.. Han fick värsta farten och när vi fattade galopp första gången och galopperade förbi dörren där det var öppet så typ bockade han gärnet eller.. det var inte så svårt att sitta kvar men alltså, det var verkligen så plötsligt och inte visste jag att han kunde busa, haha.
Sen började vi iallafall hoppa, han var inte så storgalopperad så man fick gasa rätt mycket, dessutom skulle Görel och Johan hålla upp fingrar (dom satt precis rakt fram där man hoppade) så där skulle man räkna ihop fingrarna och säga det till dom, haha så det blev mycket svårare plus att jag typ inte såg hur många dom höll upp, haha..
Men det gick iallafall utmärkt hon höjde upp lite eller alltså vi började hoppa på typ 20 cm då vi hade "barnen" med oss, Astrid och Boyen så dom skulle ju också kunna hoppa lite! ;) Men vi slutade på kanske 60 - 70 så alltså inte högt men ändå, det var ju struts och då är det ju mer tekniken.
Var iallafall jättenöjd med honom och han var supermysig och exakt min typ! Vill verkligen rida honom fler gånger, gärna i dressyr då jag tror han är duktig i det!

Skrittade ut på Malle:
När Malle kom in från hagen var han i stort sett lerinpackad.. Han hade halsen FULL av lera och sen hela benen var alldeles blöta och leriga eftersom att det är riktigt blött vid hagarna nu.. Men spolade benen och sen borstade jag halsen med piggborste, haha, den är dock trasig så det är något vi verkligen behöver nu i lerigare tider!
Slängde på honom ett hackamore och sen skrittade  vi bort mot båtis barbacka, red dit och upp i skogen där precis bredvid.. Malle fick klättra lite och koncentrera sig lite på vart han gick. Sen när vi kom ut på vägen där i området gick vi tillbacka och där fick Malle klättra lite till och även gå lite mer uppåt än bara nerför backar och så, det märktes iallafall att han tyckte det var superkul och han hade öronen spetsade precis HELA tiden!
Sen när vi kom ut på båtisvägen travade vi lite lätt där bredvid och jag krävde inte speciellt mycket av honom, bara att han inte skulle ge sig iväg för mycket då vi inte körde så mycket trav, sen frustade han även hela vägen hem och fick sträcka ut halsen! Märktes att han tyckte det var SKÖÖÖÖÖNT att vara hemma och ta det lugnt! :)

Nu har jag laddat över bilderna så ni får dom i ett annat inlägg!
Måste fixa lite med dom först, men det går fort!




You're fucking perfect to me

Tjenare mannen! ;D
Sitter just nu och "snackar" med Sofia, haha. Så värst mycket prat är det väl inte men, men haha, hon är iallafall där! :)
Ska väl kanske snart sova antar jag, tänkte väl börja skriva något åsiktsinlägg om jag orkar, borde dessutom ladda över bilderna från igår så att ni kanske kan få lite smakprov ikväll? Skulle det va nått?
Imorgon tar jag iallafall med mig kameran ut till stallet och fotar, hoppas att någon kan filma när jag rider igenridning som står på schemat för morgondagen, har ju tre gånger som vi får rida igen, första gången är imorgon och jag hoppas på att jag får rida Tokaj, red honom idag (mer om det i ett annat inlägg) och han var iallafall jättemysig och absolut min typ av häst tycker jag, lite halvbusig sådär och helt perfekt liksom, idag var det ju hoppning  och skulle även vilja rida lite dressyr på honom också, verkar så rolig i just det, kanske dressyrpolle? vem vet..
Nu tänkte jag ladda över bilderna från Runsten igår (om jag hittar sladden) och sen börja skriva lite om dagens ridpass.
Imorgon rider jag 13.15 och sen kommer jag stanna kvar till lite senare när lektionerna har slutat så att jag kan ha Malle lös i ridhuset, det är så roligt och han är så söt när han springer runt där, där kan jag även filma lite själv också, så det blir mycket grejer på G imorgon!
Men vi hörs snart, ni får en liten bild från i vintras sålänge!

Gaalet härlig bild! :)

Nu ska jag ut och springa!

Hej på er!
Kom hem från stallet för en stund sen och snart ut och springa, sen plugga spanska, kul.. fast näe!
Tar med mig min lilla kamera på joggingturen så när jag kommer hem så får ni lite bilder om dom blir bra! Sen ska jag även ladda över filmer och bilder från igår så det blir det också, ni har alltså mycket att se fram emot!
Tjing, önska mig lycka till! ;)


världens sötaste ponniihezt!

Nu bär det av till stallet

Godmorgon på er!
Nu ska jag iväg och rida lektionshäst på lektion.. Vet inte vem det blir än men det blir säkert bra! :)
Sen ska jag gå på en promenad med Malle eftersom att vi var ute igår, så det blir mysigt, men nu måste jag kila!
Tjing :)


Du + Jag = Föralltid! ♥

Tjena, tjena!
Idag slutade jag skolan vid 2, sen hämtade mamma mig nedanför skolan och vi brummade till stallet, hästarna hade precis kommit in och därför var Malle en liten skitgris.. ;) Borstade av honom snabbt, satte på benskydd och sen åkte vi iväg till Runsten, när vi hade kanske 2 mil kvar ringer Johanna och ba, ni har tagit VÄRSTA OMVÄGEN, haha! Så vi hade kunnat åka mycket senare om vi inte åkt så mycket runt allt :P
Men iallafall vi kom dit, gick runt och letade efter toaletter, när vi hade hittat dom visade vi vaccinationsintyg och sen gick jag, Signe och Johanna och lärde oss banan, var lite konstig skiss, men den funkade, lärde mig iallafall hyffsat snabbt! När alla kunde den gick jag och Signe och kollade lite när några från 60 klassen hoppade, t.ex Julia, stackaren åkte av och Movie fick värsta spatten, typ skenade runt i ridhuset.. jättekonstigt, vet inte vad som tog till henne, vet inte heller om Julia hoppade mer sen.. Hoppas iallafall att det inte blev någon skada på någon av dom och att Julia inte blev rädd eller så! Sen gick jag och Signe iallafall och började borsta, anledning till att vi gjorde allt samtidigt var att vi startade precis på varandra, superskönt och dessutom i båda klasserna! Sen red vi iallafall fram på en liten grus/sand väg innan det var dags att gå in på framhoppning, började lite lågt och slutade med oxern.
Malle hängde med på noterna men jag red inte jättebra och vi kom lite dåligt på vissa, men dom flesta satte vi.
Banan då: Felfria! Var rätt nöjd, vi kom ju faktiskt runt på våran första runda! :) Dock vart jag lite efter i sprången och det vart lite med galoppen och så men det var trotts allt våran allra första start så jag är superdupernöjd!
Sen skrittade jag och Signe en sväng och kom sent till framhoppning, kanske 5 minuter men det löste sig iallafall, vi han hoppa fram och jag behövde inte mer tid än det jag fick, vet inte hur det var med Signe men det verkade som att hon också han med det mesta!
På banan: Felfritt här också! Och här kändes det verkligen toppenbra 1, 2, 3 klippte han utan problem, sen vid 4:an kom han inte i korsgalopp, slarvigt av mig.. Men han hoppade lite högre med ryggen och sen vart han lite rädd för nån gubbe som stog i hörnet av ridhuset, haha. Men sen flöt det bara på superbra, fick tips och råd av bästa Johanna på framhoppningen och det hjälpte verkligen, nu kändes det så sjukt bra det bara kan göra!
Sen skrittade jag och Signe en sväng och kollade även på deras terrängbana och hade det jättemysigt! :)
Kom tillbaka och gjorde iordning hästarna, sen åkte vi hem och nu åkte vi efter Signe och Johanna så nu tog det ju inte så lång tid.. ;)
Nu ser vi fram emot Söndag nästa helg, då blir det lagtävling och tror att AMA ska dömma, haha spännande!
Min ponny är iallafall bäst på jorden!


Bilden och filmer från dagen kommer imorgon då jag inte hunnit lägga över dom på datan än.. Men vänta med spänning så får ni se imorgon! :)


RSS 2.0